Programma

Het dagprogramma van Exit Today 2019 is bijna helemaal afgewerkt.

In het onderstaande schema vind je een overzicht. Er zijn telkens 3 niveaus per thema.

Zo zijn de Tif trainingen onderverdeeld in voormiddag/namiddag of volledige dagtraining.

Bij Conference vind je zowel key note speakers als bedrijfsbezoeken en andere culturele activiteiten.

9u.30 - 12u.
Michael Portzky - Mentale veerkracht

Dr. Michael Portzky studeerde af aan de Gentse Universiteit als klinisch psycholoog. Hij specialiseerde zich nadien in de neuropsychologie.

Michael Portzky studeerde af als klinisch psycholoog aan de Universiteit Gent, binnen zowel de psychoanalyse als de client-centered experiëntiële psychologie. Tijdens zijn loopbaan heeft hij zich met name bezig gehouden met neuropsychologie en psychodiagnostiek, hetgeen hij ook doceert aan verschillende hogescholen en binnen het postgraduaat Psychodiagnostiek bij Volwassenen. Na een postgraduate vorming in de Gerechtsexpertise werd hij erkend als gerechtsexpert voor psychodiagnostiek. Tevens kreeg hij voor zijn werkzaamheden in Nederland een erkenning als GZ-psycholoog. Michael is neuropsycholoog en psychodiagnosticus bij Psychiatrisch Centrum Gent-Sleidinge. Ook is hij auteur van veel Nederlandstalige vragenlijsten over mentale veerkracht.

Michael Portzky

Yvette Verbeerst is een autoriteit op het vlak van etiquette en correcte omgangsvormen. De deskundigheid van Yvette Verbeerst steunt op twintig jaar passie voor hoffelijkheid, fatsoen en protocol. Zij doceert aan het Vormingsinstituut en begeleidt de kandidaten van Miss Belgian Beauty en verleent haar medewerking aan verschillende TV- en radioprogramma’s rond stijl en etiquette. Zij is ettiquette coach aan het hof en was tevens raadgeefster voor vele gasten op het verlovingsfeest van prins Filip en prinses Mathilde. Tijdens haar uiteenzetting zal ze het onder meer hebben over tafelmanieren en algemene etiquette. Wie deze lezing bijwoont weet perfect hoe zich te gedragen tijdens het galagebeuren.

Yvette Verbeerst

Meer dan 13 jaar was zaakvoerder Kristof Lataire actief binnen de organisatie en congregatie Broeders van Liefde. Hij stond mee aan de wieg van domein Menas in Sint-Maria-Aalter. Menas was jarenlang de plek waar novicen (kandidaat Broeders) een opleiding kregen en er hun geloften aflegden. In 2014 besliste Broeders van Liefde om het domein te herbestemmen en te herwaarderen. Het voormalige noviciaat en het domein werd onder leiding van Kristof omgevormd tot een gastenverblijf en een unieke plek voor verstilling, verdieping en verbinding met respect voor het verleden.

Vanuit deze ervaringen en de ontmoetingen werd Kapittel geboren. Een uniek advies- en begeleidingsbureau dat met mensen in gesprek gaat over de kracht van plekken en ons religieus patrimonium van morgen

Kristof Lataire

Dirk Van Holsbeke is General Manager van TUI België. Hij kent het tour operating vak alsof hij het zelf uitgevonden zou hebben: in detail, van product over pricing & yield tot distributie. Hij leidt TUI België hands on, en gelooft in de strategische keuzes van het moederbedrijf – maar durft zich daar ook kritisch op te stellen.”

Dirk Van Holsbeke

Patrick De Maeseneire, born in 1957 in Belgium, joined Jacobs Holding AG in November 2015 as Chief Executive Officer. Besides his function as CEO he also serves as Chairman of our portfolio company, Barry Callebaut AG and as member of the Board of Ahold Delhaize, a Dutch-Belgian international food retailer.

Prior to joining Jacobs Holding AG, Patrick was CEO of Adecco S.A., the largest staffing company in the world and Barry Callebaut AG. Under his leadership, Barry Callebaut started its successful global expansion, which ultimately turned it into the global leader in chocolate and cocoa that it is today. He started his professional career at Arthur Andersen Consulting followed by executive positions at Wang, Apple Computer and Sun International.

Patrick holds a Master’s degree in Commercial Engineering from the Solvay Business School of Brussels University (VUB), and a special license in marketing management from Vlerick Leuven Gent Management School, Belgium. Patrick also completed studies in Business Management at the London Business School and INSEAD.

Patrick De Maeseneire
9u.00 - 12u.00
Sadef - Alpine Voest & Veranneman Technical Textiles

‘If you can dream it, we can make it’, daar staat Sadef voor.

De missie van Sadef bestaat erin een toonaangevende internationale onderneming te zijn die innovatieve oplossingen biedt in koudgevormde profielen.

Sadef heeft een rijk gevulde historiek. In 1947 begonnen als een familieonderneming en sindsdien blijven groeien en diversifiëren. Dankzij een blijvende zoektocht naar opportuniteiten en zin voor creativiteit en innovatie, zijn ze altijd een toonaangevend bedrijf gebleven op de markt.

Een van de gekendste realisaties van Sadef is de brug over de kustbaan, tijdens het WK Veldrijden in Oostende, 2 jaar geleden.

Sadef Bedrijfsbezoek

De mensen bij Pas Passé hebben een passie voor brocante en restauratie van oude meubelen.  Tijdens ons congres krijgen jullie de mogelijkheid om een eigen (klein) meubel opnieuw in ere te herstellen, onder begeleiding van Pas Passé.  Voor het gebruik van de materialen wordt een kleine extra bijdrage gevraagd.

Pieter Ingelbrecht is past-voorzitter van JCI Houtland.  Professioneel is hij gespecialiseerd in grafmonumenten.  Daarnaast is hij een gepassioneerd steenkapper.  Deze passie deelt hij graag met jullie tijdens ons congres.

 

Pieter Ingelbrecht

Wie aan de toekomst denkt, denkt ongetwijfeld aan robots!

Zorabots ontwerpt en ontwikkelt intelligente robotten die het leven van mensen aangenamer maakt. Elke Zorabot heeft tot doel meer zorg, meer kwaliteit, meer comfort toe te voegen aan het dagelijkse leven van iedereen.Elke mens is uniek en heeft unieke behoeften. Voor elke mens maakt Zorabots het verschil, met assistentie en zorg op maat.

 

Brouwerij werd opgericht in het jaar 1830 door Carolus Strubbe en is daarmee even oud als ons land. Sinds de oprichting is de brouwerij steeds familiebezit gebleven, dit al 7 generaties lang. In het verre verleden had elk dorp ten minste één brouwerij. Ons land telde in 1900 met zijn 6,7 miljoen inwoners, 2632 gemeenten en 197821 cafés precies geteld 3223 brouwerijen. Vandaag blijven er geen honderd meer over. Dat brouwerij Strubbe heeft kunnen overleven, dankt zij aan het feit dat de verschillende generaties, van Carolus Strubbe tot Stefan Strubbe, 188 jaar lang dus, in hun eigen bedrijf zijn blijven investeren. Tot het einde van de Eerste Wereldoorlog werd door de Strubbes alleen bier met hoge gisting gebrouwen. Op vandaag heeft brouwerij Strubbe 14 bieren in het gamma. Naast de Belgische afzetmarkt, heeft brouwerij Strubbe ook de toegang gevonden tot de buitenlandse markt. Zo zijn de verschillende bieren ook te vinden in Japan, de Verenigde Staten, Duitsland, Italië en Nederland. Kortom een echt West-Vlaams familiebedrijf dat wij hiermee in de kijker willen zetten.

 

9u.15 - 12u.00
Kasteelbezoek : kasteel van Wijnendale - voormiddag

In de voormiddag kan een bezoek van ongeveer 2 uur (met gids) worden gebracht aan het prachtige Kasteel van Wijnendale, de parel van het Brugse Ommeland. Het was hier dat Maria van Bourgondië samen met haar paard noodlottig ten val kwam, dat Keizer Karel de tijd doodde telkens zijn schip richting Spanje in Vlissingen op zich liet wachten, en dat Leopold III de Koningskwestie inleidde. Ondanks al die vaderlandse geschiedenis blijft dit goed geconserveerde waterslot bovenal de thuis van Jean-Jacques Matthieu de Wynendaele en zijn familie. Elke zaal van het museum belicht een bepaalde periode uit de rijke geschiedenis van het kasteel.

 

13u.15 - 15u.30
Boogschieten - Staande Wip - Volzet

Het Koninklijk Handbooggild is met een geschiedenis van meer dan 600 jaar, de oudste (sport)vereniging van Torhout en omstreken. Dat het dagdagelijks reilen en zeilen van het aloud schuttersgild, rijk aan tradities, afspraken en gewoonten, voor een buitenstaander doorgaans niet meteen te vatten is, blijkt telkens weer als bezoekers of genodigden kennismaken met deze unieke vereniging.

De congreslocatie ‘Virgo Fidelis’ baadt in het groen van het Groenhove bos.

 

Een korte wandeling onder leiding van Zuster Dominique, alias ‘Zuster Bos’ mag daarom niet ontbreken in ons programma.  Met haar achtergrond als biologe slaagde ze erin om de natuurpracht van het Groenhove bos nog beter tot zijn recht te laten komen.

 

Het domein van het Diocesaan Dienstenhuis Groenhove is 33 hectare groot. Een gedeelte ervan is voor het publiek opengesteld. Een bewegwijzerd wandelpad van 1,6 km laat de bezoeker 50 jaar ongerepte natuur ontdekken.
De fauna en flora zijn uniek. Wie er wandelt, ervaart er de rust en de stilte.
Verwondering doet weer waarderen en respecteren…

Het domein is toegankelijk van zonsop- tot zonsondergang.
Toegang via de hoofdingang, Bosdreef 3.
Het reglement is ook te lezen aan de ingang van het domein. Er is geregeld toezicht.
Scholen en verenigingen kunnen een geleide natuurwandeling aanvragen
en gebruik maken van een verwerkingslokaal met educatief en didactisch materiaal.
Doortocht voor wandelverenigingen dient steeds vooraf aangevraagd te worden.

Zuster Dominique
Feedback geven en ontvangen

Communiceren is niet gemakkelijk. Feedback krijgen en er leren mee omgaan is voor vele mensen een moeilijk punt. Goede feedback geven aan iemand is misschien nog moeilijker.

Steven gaat met u aan de slag om via een aantal eenvoudige regels goede feedback te geven en ook te leren omgaan met de feedback die u krijgt.
Deze sessie maakt van u een betere communicator en leert u omgaan met moeilijke gesprekken.

Steven Vandenabeele

Sociale media zijn professioneel enorm aan belang gestegen. Ze zijn formidabele en relatief makkelijk te gebruiken platformen om aan marketing, rekrutering, sales en zelfs interne communicatie te doen. Maar hoe kan je als bedrijf het maximale halen uit sociale media? En hoe ga je er efficiënt mee om?

Tijdens deze sessie leer je professioneel omgaan met sociale media en ontdek je hoe je:

  • Sociale media koppelt aan de doelstellingen van je bedrijf
  • Relevante sociale media berichten schrijft die impact hebben op de doelgroepen van je bedrijf
  • Beslissingen maakt inzake keuze van sociale media kanalen en de tijd die je erin investeert
  • Je acties op sociale media doeltreffend en meetbaar maakt
    Basis-advertenties inzet om je sociale media kanalen te boosten
  • Deze cursus helpt je bedrijf om sociale media strategisch te benaderen en een gericht plan op te stellen om er efficiënter mee om te gaan.

Doelpubliek: zaakvoerders of marketing/communicatie-verantwoordelijken
Niveau: beginners / gevorderden

 

MIchael Verbeeck

De huidige 23-37 jarigen, ofwel Generation Y, levert nu meestal de lokale bestuurders bij JCI. Daarbij werken ze samen met mensen uit de generatie ervoor, Generatie X, en begint de volgende generatie binnen te druppelen, generatie Z. In deze training leer je hoe en of de generaties anders kijken naar wat we doen, en of ze andere waarden hebben. Concreet gaan we op zoek naar wat dat voor je afdeling betekent als je hen wil aantrekken en behouden, zonder de JCI waarden te verloochenen.

Serge Goussaert - voorzitter JCI Foundation
KMO-Branding

Kleine en middelgrote ondernemingen hebben niet het budget voor marketingverantwoordelijken en agentschappen die grote bedrijven en multinationals zich wel kunnen veroorloven. Voor hen is marketing vaak een evenwicht zoeken tussen het vinden van betaalbare marketing betrouwbare partners, het afwegen van hippe buzzwords en stilletjes hopen dat het opbrengt. Nochtans kan elke onderneming, een eenmanszaak tot kmo, veel leren van de trucs en processen die wereldwijde marktleiders gebruiken om hun klanten te verleiden en van hen loyale ambassadeurs te maken.

Deze sessie, beschikbaar als keynote of interactieve workshop, leidtn u langs de mechanismen van consumentenpsychologie, toont hoe u met een beperkt budget een solide merkpositionering realiseert en leert u aan de hand van succesvolle cases en concrete uitdagingen hoe u van uw kmo een sterk merk moet maken. De methodes die topmerken gebruiken worden onthuld en we vertalen de conclusies uit peperdure marketingresearch naar ideeën die u zelf kan toepassen op kleine schaal. De ideale workshop om uw merkimago en marketing op te frissen, de perceptie bij uw doelgroep te verbeteren en uw klanten voorgoed aan u te binden.

Stef Verbeeck

We leven in een maatschappij waarbij de online communicatie niet meer weg te denken is, temeer omdat we de behoefte voelen om permanent online te zijn. Deze training confronteert je met de werkelijkheid en biedt je middelen om de controle over je inbox te behouden. We behandelen de netiquette aan de hand van de zeven hoofdzonden, leren binnenkomende emails scannen en overlopen praktische tools. Je inbox wordt weer aangenaam nuttig.

Jonathan Schuermans en Delphine Colle
More Efficiënt planning

Deze cursus laat, door het aanreiken van praktische tools, de deelnemers toe zichzelf op een andere manier te organiseren en hierdoor efficiënter te werken. De methoden zijn zowel toepasbaar in de privésfeer als in het professionele leven.

9u
Locatie : Virgo Fidelis

De agenda van de AV wordt beheerd door de Raad van Bestuur van JCI Vlaanderen.

Locatie : Virgo Fidelis
18:00
Gala met award ceremonie

Ons congres wordt feestelijk afgesloten tijdens een gala-avond in domein de Vossenberg in Hooglede.
Na een award ceremonie waar enkele verdienstelijke leden van JCI Vlaanderen worden gehuldigd, volgen een diner en een spetterend dansfeest.

 

Hogestraat 194 - 8830 Hooglede

Foolproof… letterlijk vertaald : idiootbestand… “Hmm, misschien toch maar een andere naam kiezen,” was de eerste bedenking. Maar het kwaad was al geschied: een eerste optreden was geboekt, de affiches waren gedrukt: no way back…  

Foolproof Rocks
9u
Zora Bots

Wie aan de toekomst denkt, denkt ongetwijfeld aan robots!

Zorabots ontwerpt en ontwikkelt intelligente robotten die het leven van mensen aangenamer maakt. Elke Zorabot heeft tot doel meer zorg, meer kwaliteit, meer comfort toe te voegen aan het dagelijkse leven van iedereen.Elke mens is uniek en heeft unieke behoeften. Voor elke mens maakt Zorabots het verschil, met assistentie en zorg op maat

Met een bezoek aan brouwerij Strubbe gaan we terug in de tijd. De brouwerij werd opgericht in het jaar 1830 door Carolus Strubbe en is daarmee even oud als ons land. Sinds de oprichting is de brouwerij steeds familiebezit gebleven, dit al 7 generaties lang. In het verre verleden had elk dorp ten minste één brouwerij. Onsland telde in 1900 met zijn 6,7 miljoen inwoners, 2632 gemeenten en 197821 cafés precies geteld 3223 brouwerijen. Vandaag blijven er geen honderd meer over. Dat brouwerij Strubbe heeft kunnen overleven, dankt zij aan het feit dat de verschillende generaties, van Carolus Strubbe tot Stefan Strubbe, 188 jaar lang dus, in hun eigenbedrijf zijn blijven investeren. Tot het einde van de Eerste Wereldoorlog werd door de Strubbes alleen bier met hoge gisting gebrouwen.

Op vandaag heeft brouwerij Strubbe 14 bieren in het gamma. Naast de Belgische afzetmarkt, heeft brouwerij Strubbe ook de toegang gevonden tot de buitenlandse markt. Zo zijn de verschillende bieren ook te vinden in Japan, de Verenigde Staten, Duitsland, Italië en Nederland. Kortom een echt West-Vlaams familiebedrijf dat wij hiermee in de kijker willen zetten.

9u
Sadef - Gits

‘If you can dream it, we can make it’, daar staat Sadef voor.

De missie van Sadef bestaat erin een toonaangevende internationale onderneming te zijn die innovatieve oplossingen biedt in koudgevormde profielen.

Sadef heeft een rijk gevulde historiek. In 1947 begonnen als een familieonderneming en sindsdien blijven groeien en diversifiëren. Dankzij een blijvende zoektocht naar opportuniteiten en zin voor creativiteit en innovatie, zijn ze altijd een toonaangevend bedrijf gebleven op de markt.

Een van de gekendste realisaties van Sadef is de brug over de kustbaan, tijdens het WK Veldrijden in Oostende, 2 jaar geleden.

9u30
Wijnendale

In de voormiddag kan een bezoek van ongeveer 2 uur (met gids) worden gebracht aan het prachtige Kasteel van Wijnendale, gelegen in het hart van het Houtland. Het was hier dat Maria van Bourgondië samen met haar paard noodlottig ten val kwam, dat Keizer Karel de tijd doodde telkens zijn schip richting Spanje in Vlissingen op zich liet wachten en dat Leopold III de Koningskwestie inleidde. En ondanks al die vaderlandse geschiedenis blijft dit goed geconserveerde waterslot bovenal de thuis van Jean-Jacques Matthieu de Wynendaele en zijn familie. Elke zaal van het museum belicht een bepaalde periode uit de rijke geschiedenis van het kasteel.

13u30 - 15u30
Sint Sebastiaans Gilde